Kitap Hakkında

Batı uygarlığının büyük ve köklü yazın ırmaklarından Fransız şiirinin son elli yıllık serüveni, nedense Türk okuruna ve Türk yazınına oldukça yabancı. Çoğumuz için çağdaş Fransız şiiri, 1950’lerde Eluard’la, Char’la ya da Saint-John Perse’le bitiyor.

Oysa bu son derece canlı ve doğurgan şiir geleneği, pırıltısını bugün de kesintisiz biçimde sürdürüyor ve altı yüzyıllık bir dil ve anlatım arayışının yeni ürünlerini derliyor.

Elinizdeki kitap, bu az bilinen dönemin önde gelen onbir şairinden şiir çevirilerini ve bu şairlerle bu kitap için özel olarak yapılmış birer söyleşiyi kapsıyor.
En genci 1945, en yaşlısı 1912 doğumlu bu onbir şairle, Fransız şiirinin yeni ve her zaman dipdiri yüzünü keşfedeceksiniz.

Edmond Jabes, Yves Bonnefoy, Andre du Bouchet, Henri Pichette, Philippe Jaccottet, Jacques Dupin, Michel Deguy, Jacques Roubaud, Marcelin Pleynet, Denis Roche, Christian Prigent... 1945 sonrası Fransız şiirinin önde gelen ustaları... Ve çoğu ilk kez dilimizde. Şiir okurları için yeni bir soluk, yeni bir ufuk.

Devamını oku

Ürün Özellikleri

  • Kitap Özellikleri
  • Yayınlanma Tarihi
  • Yayınlanma Sayısı
  • Sayfa sayısı
    312
  • Ağırlık
    312
  • Boyutlar
    14 x 20
  • Cilt Tipi
    Ciltsiz
  • Kağıt Cinsi
    1. Hamur
  • Yayınlandığı Konum
  • Cep Boy
    Hayır
  • Barkod
    9789753632355
      Babil.com
      Tarayıcı ile devam et veya Uygulamada Aç