Cesur Yeni Dünya’da mutsuzluğa yer yoktur, tıpkı sosyal medya hesaplarımız gibi. İngiliz yazar Huxley’in bir distopya olarak kurguladığı Cesur Yeni Dünya, tüm mutsuzlukların pratik birer çözümünün olduğu, herkesin elde etmek istediği her şeye hemen ulaşabildiği bir zamanı anlatıyor. Sahi, bu ne kadar kötü olabilir ki? Cesur Yeni Dünya’yı okurken, yazılanları bugünle kıyaslayıp rahatsız olmayı göze almak gerekiyor. Zamana direnen tüm büyük edebiyat eserlerinde olduğu gibi.
02 Şubat 2016, Salı
Aldous Huxley. Kaleminin keskinliği ve kurgusu ile yüreğimde taht kurmuş yazarlardan. Cesur Yeni Dünya, muhteşem bir ütopya ve distopyanın harmanlanmış şekli. Aslında şimdiki biz'i anlatıyor kitap. Doğuştan beynimize zorla işlenen koşullandırmaların etkisi altında yaşamıyor muyuz ? Bilimkurgu severlerin asla atlamaması gereken bir eser. Herkesin kütüphanesinde olmalı.
02 Şubat 2016, Salı
sanayi devrimine ithafen yazılmıştır bu roman... insanı sürekli olarak itaat eden makinelere çevirmek isteyenlere karşı yazılmıştır. Ölmeden önce elbet okunmalı..
10 Şubat 2016, Çarşamba
distopya klasiği