Kitap Hakkında

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak anlaştıkları isim… Kartviziti “imkânsız” gibi görünün pek çok unvanla dolu.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun babası Yozgatlı Müderris İhsan Efendi, annesi ise Rodos Türklerinden Seniye Hanım… Doğum yeri Kahire… Üniversiteyi orada okuyor, yüksek lisansını yine orada tamamlıyor. 1970’te Türkiye’ye geliyor. Sanki Türkiye’den hiç gitmemiş gibi uyum sağlıyor. Anadolu insanının yüreği açık, sevecen bir tipi olarak karşımıza çıkıyor.

Babası İnsan Efendi, İstiklâl Marşı’mızın şairi Mehmed Âkif’in en güvendiği, en yakınındaki bir insan… Evinde sürekli millî ruhu hissettirmiş, millî heyecanı yaşatmıştır.

Entelektüel çevrede ve dünya siyasetinde, özelikle İslâm âleminde çok iyi tanınan eski İslâm İşbirliği Teşkilâtı Başkanı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’de ilk defa yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday oluyor.

Elinizdeki kitap, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bilinmeyenlerini ve az bilinenlerini vermenin yanında; cumhurbaşkanlığına partiler üstü aday gösterilmesinin şaşkınlığını yaşayanların tartışmalarını bir araya getiriyor.

Türk siyasetinde bir ilkin bütün detaylarını bu kitapta bulacaksınız.




Devamını oku

Ürün Özellikleri

  • Kitap Özellikleri
  • Yayınlanma Tarihi
    7 / 2014
  • Yayınlanma Sayısı
    1
  • Sayfa sayısı
    240
  • Ağırlık
    240
  • Boyutlar
    14 x 21
  • Cilt Tipi
    Ciltsiz
  • Kağıt Cinsi
    2. Hamur
  • Yayınlandığı Konum
  • Cep Boy
    Hayır
  • Barkod
    9786054599998
      Babil.com
      Tarayıcı ile devam et veya Uygulamada Aç