Kitap Hakkında

Rıza TURHAN  Malatya’nın Yazıhan  ilçesine bağlı KARACA  köyünde doğdu. Malatya, Adana, Ankara da okudu.  Sırasıyla,  Hekimhan Madende, Medik ve Sürgü  barajlarında  topoğraf  olarak, Doğal  Afetler Müdürlüğünde inş.  kontrol, Malatya belediyesi  fen  işlerinde ruhsat  şefi ve son  olarakta  DSİ de barajlar ekibinde çalışmış, buradan da emekli olmuştur. Bu  iş  yerleri değişikliklerinin bir çoğu  kendi  rızası dışındadır.       

Askerde  MEHMETCİK dergisinde, sivilde de KARACANIN SESİ, BEYDAĞI, SEBAT, GAYRET, YORUM gazetelerinde şiir ve makaleleri  yayınlandı.

ATMA yöremizin sesi, KAR DER,  MAKSAD dergilerinin editörlüklerini yaptı, şiir, öykü, yorumları yayınlandı.
KIRK GÖZ, DEVRİM YOLU dergilerini çıkarttı. İSYANI AĞIR SANCI DOĞURUR, YÜREĞİMİ DİLE DÜŞÜRDÜM şiir kitapları var.
Şimdilerde iki şiir ve iki romanı basılmaya hazır. Halen yazım çalışmalarını sürdürüyor, okuyor.
Malatya da yaşıyor. Dört çocuk babası. Çocuklarının hepsine de yüksek tahsil yaptırmıştır. Bu kitabı da, adını kendisinin koyduğu  ve çok  sevdiği  torunu  YADE ye armağanıdır.

Devamını oku

Ürün Özellikleri

  • Kitap Özellikleri
  • Yayınlanma Tarihi
    7 / 2022
  • Yayınlanma Sayısı
    1
  • Sayfa sayısı
    93
  • Ağırlık
    93
  • Boyutlar
    13.5 x 21
  • Cilt Tipi
    Ciltsiz
  • Kağıt Cinsi
    2. Hamur
  • Yayınlandığı Konum
    Türkiye
  • Cep Boy
    Hayır
  • Barkod
    9786258378696
      Babil.com
      Tarayıcı ile devam et veya Uygulamada Aç