Kitap Hakkında
Bu kitapta Sovyet sosyalizminin çöküşünde etkili olan dinamiklerin etkileyici bir açıklaması sunuluyor. İnsan faaliyetlerinin yapısal güçlerle etkileşimi tartışılırken, Kafkasya'daki küçük bir kasabadan çıkarak, yine Kafkasya'da Sovyet sonrası çalkantılı dönemin önde gelen liderlerinden biri haline gelen Musa Şenıbe’nin hayat hikayesi birinci elden anlatımlarla yeniden kurgulanıyor.
Yazar, Şenıbe’yi ve onun Pierre Bourdieu sosyolojisine olan derin ilgisini incelerken, bu muhalif entelektüelin nasıl ve neden milliyetçi bir savaş baronuna dönüştüğünü ortaya koyuyor.
Küreselleşme, demokratikleşme, etnik kimlik ve etnik şiddeti derinlemesine irdelerken, Şenıbe’nin kişisel yolculuğunu destalinizasyon döneminden 1990'lardaki milliyetçi isyanlara ve son yıllardaki İslami radikalizmin yükselişine kadar bir bağlama yerleştiriyor.
Kitapta Charles Tilly, Immanuel Wallerstein ve Bourdieu'nün çalışmaları temel alınarak, Rusya’daki son etnik savaşlar hakkında analizler yapılıyor ve fail olarak insanın tarihi şekillendirmedeki rolüne ışık tutuluyor.
Siyaset sosyolojisi alanına önemli bir katkıda bulunan kitap Norbert Elias Ödülü ve Amerikan Sosyoloji Derneği Siyaset Sosyolojisi Ödülü aldı, Times Literary Supplement tarafından 2006 yılında "Yılın Kitapları" listesine alındı.
Ürün Özellikleri