Anatole France (1844-1924) yılları arasında yaşamış kitapsever bir babanın oğluydu. France’ı yaşadığı zamana döndürmeye Dreyfus Davası zorladı. O zamanlar elli yaşlarında olan yazar, bir gençlik coşkusuyla kendini bu davaya verdi.
Penguenler Adası’nı 1908 yılında yazdı. Bir siyasi düş niteliğinde olan Penguenler Adası France’ın en önemli yapıtlarından biridir. France, bu tarihlerden başlayarak siyasete daha kararlı olarak yöneldi, kalemini ve adını militan harekete katkı sağlamak için kullandı.
1921 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan France’ın onurlu meslek yaşamı doruk noktasına ulaşmıştır.
Kitapta ironik bir dille Avrupa tarihini okuyorsunuz. Bütün o din-iktidar ilişkilerini, savaşların arkasındaki saçma sebepleri, saçma aşk hikayelerinin nelere mal olduğunu, insanoğlunun bitmez tükenmez açgözlülüğünü.
Bir klasik, o yüzden klasik meraklılarına.
Dreyfus Davası'nı hatırlamak için de tabii ayrı bir değeri var kitabın.
Ancak bu çeviri biraz eski. Dil bilgisi kötü ama anlatımı düşününce pek çok çeviri kitaptan daha başarılı. Keşke yayınevlerimiz biraz daha sorumlu davransalar ve iyi editörlük işleri yapsalar.
Anlatım dili: 7
Kurgu: 9
Dil bilgisi (Dahi anlamındaki "de" ve her şey!): 6
Hikâye (İlgi çekicilik, yaratıcılık vs.): 9
Kitaba 100 üzerinden toplam puanım: 7,75
Türünün meraklısına
Kitapta ironik bir dille Avrupa tarihini okuyorsunuz. Bütün o din-iktidar ilişkilerini, savaşların arkasındaki saçma sebepleri, saçma aşk hikayelerinin nelere mal olduğunu, insanoğlunun bitmez tükenmez açgözlülüğünü. Bir klasik, o yüzden klasik meraklılarına. Dreyfus Davası'nı hatırlamak için de tabii ayrı bir değeri var kitabın. Ancak bu çeviri biraz eski. Dil bilgisi kötü ama anlatımı düşününce pek çok çeviri kitaptan daha başarılı. Keşke yayınevlerimiz biraz daha sorumlu davransalar ve iyi editörlük işleri yapsalar. Anlatım dili: 7 Kurgu: 9 Dil bilgisi (Dahi anlamındaki "de" ve her şey!): 6 Hikâye (İlgi çekicilik, yaratıcılık vs.): 9 Kitaba 100 üzerinden toplam puanım: 7,75