Kitap Hakkında
• Arap Baharı BOP’un devamı mı?
• Esad’ı kim, nasıl devirdi?
• NUSRA’cı teröristleri kim neden seviyor?
• Trump’ın “çekici” dediği Colani kimdir?
• Yeni Emeviler yeni Kerbela peşinde mi?
• Herkes İsrail’e mi hizmet edecek?
• Sevr’in zamanı geldi mi?
• AKP yeni Ortadoğu’da neyin peşinde?
Suriye’den Libya’ya, Gazze’den Lübnan’a uzanan bu coğrafyada yaşananlar ne “bahar”dı ne de geçiciydi. Her biri farklı ülkelerde, aynı karanlık aklın yazdığı senaryoyla sahnelenen kanlı tiyatrolardı.
Bu kitap, 7 Ekim 2023’te Gazze’de başlayan ve 471 gün süren kanlı savaşın ötesine geçerek, bölgeyi yıllardır kıskacında tutan kirli ittifakları, emperyalizmin gölgesindeki kukla iktidarları ve kalıcı hale getirilen çatışmaları gözler önüne seriyor.
Bu, İsrail’in güvenliği adına şekillendirilen bir coğrafyada, susturulan liderlerin ve parçalanan halkların hikâyesi...
Hüsnü Mahalli’den, istihbarat raporları kadar net, diplomatik belgeler kadar soğukkanlı bir anlatımla, gerçeklerin üzeri örtülmeden, hiçbir güce selam çakılmadan yazılmış bir yakın Ortadoğu tarihi.
Ürün Özellikleri