119,18 TL Bu alışverişten kazancınız: 71,82 TL
2 Günde Temin

Kitap Hakkında

Elinizdeki kitap Pravda ve İzvestiya gazetelerinde yer alan 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980 askeri darbeleriyle 12 Mart 1971 muhtırasına ilişkin haberlerin Sovyet Yönetimi’nin yönlendirmesi doğrultusunda nasıl inşa edildiği, Sovyet toplumunda darbeler ve muhtırayla alakalı nasıl bir algı oluşturulmaya çalışıldığı ve nasıl bir Türkiye tablosunun sunulduğunu ortaya koymaya amaçlamaktadır.

SSCB ve Türkiye arasındaki münasebetleri uluslararası ilişkiler bağlamında ele alan çok sayıda araştırma ve akademik kaynak olmasına karşın, iki ülke arasındaki ilişkileri basın üzerinden değerlendirip inceleme yapan ve basın ayağını konu edinen kaynak sayısı oldukça kısıtlıdır. Elinizdeki kitap sözü geçen bu boşluğu doldurmayı hedeflemesi açısından önem taşımaktadır.

27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980 askeri darbeleri ve 12 Mart 1971 muhtırası gibi Türkiye tarihindeki kritik dönemeçleri, dönemin önemli bir gücü olan SSCB’nin bakış açısıyla inceleyen bu kitap, basın çalışmaları ve uluslararası ilişkiler alanlarıyla ilgilenenlerin başvurması gereken bir kaynak niteliğindedir.

Devamını oku

Ürün Özellikleri

  • Kitap Özellikleri
  • Yayınlanma Tarihi
    6 / 2022
  • Yayınlanma Sayısı
    1
  • Sayfa sayısı
    232
  • Ağırlık
    232
  • Boyutlar
    13.5 x 21
  • Cilt Tipi
    Ciltsiz
  • Kağıt Cinsi
    2. Hamur
  • Yayınlandığı Konum
    Türkiye
  • Cep Boy
    Hayır
  • Barkod
    9786254192807
      Babil.com
      Tarayıcı ile devam et veya Uygulamada Aç