Ya İstiklal Ya Ölüm -Fenerbahçe Harrington Kupasını Nasıl Kazandı ?

183,83 TL Bu alışverişten kazancınız: 74,17 TL
2 Günde Temin

Kitap Hakkında

“Mustafa Kemal'i masasında ayakta çalışırken görürüz. Odada yalnızdır. Kamera yavaşça Mustafa Kemal'e doğru yaklaşırken o, bir haritayı incelemektedir. Kamera hareketi boyunca Halide Edip'i (dış ses) duyarız.

HALİDE EDİP'İN SESİ
Gecenin en karanlık ve ebedi göründüğü an, gün ışığının en yakın olduğu zamandır!

Kamera hareketinin bitmesi ile Mustafa Kemal masasından ayrılıp pencereye yönelir ve camdan dışarı, dalgalanmakta olan Türk bayrağına doğru bakar. Kamera Mustafa Kemal'in gözlerine doğru yaklaşmakta iken perde kararır ve jenerik.”


O gün İstanbul işgal altında. Kirli çizmeler dolaşıyor caddelerinde. Güneş bu karanlığın içine doğmak istemiyor. Güneşin her zamanki gibi doğması için Fenerbahçeliler, Kurbağalıdere kenarında kulüp binasının önündeki iskeleye yanaşan motorlarla Anadolu’ya silah kaçırıyorlar. Hem bu yüzden hem de işgal kuvvetlerinin takımlarını peş peşe yendikleri için özel bir nefret var üzerlerinde. Sahada cezalandırmak istenen Fenerbahçe, üstün başarılı sportif mücadele sonucunda alınan Harington Kupasıyla, taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kurmuş, Türk istiklalinin ateşleyicilerinden olmuştur. 

Bu başarıyı ve gururu anlatan Ya İstiklal Ya Ölüm halkımıza, bu sporcularımızın ve askerlerimizin aziz anısına bir armağan. 

Devamını oku

Ürün Özellikleri

  • Kitap Özellikleri
  • Yayınlanma Tarihi
    2 / 2024
  • Yayınlanma Sayısı
    1
  • Sayfa sayısı
    196
  • Ağırlık
    196
  • Boyutlar
    12.5 x 19.5
  • Cilt Tipi
    Ciltsiz
  • Kağıt Cinsi
    2. Hamur
  • Yayınlandığı Konum
    Türkiye
  • Cep Boy
    Hayır
  • Barkod
    9786057342423
      Babil.com
      Tarayıcı ile devam et veya Uygulamada Aç