Yazar Brian K. Vaughan ödüllü çalışmaları Y: The Last Man ve Ex Machina’da (Entertainment Weekly’e göre 2005’in En İyi On Kurgusu’ndan biri) hem hayatta kalma mücadelesini hem de modern dünyamızın politik nüanslarını ne kadar iyi anladığını ortaya koymuştur. Şimdi, bu kışkırtıcı grafik romanıyla Vaughan savaşla parçalanmış Irak sokaklarındaki yaşamı inceliyor.
2003 baharındaki Amerikan bombardımanı sırasında bir aslan sürüsü Bağdat Hayvanat Bahçesi’nden kaçtı. Kayıp ve şaşkın, aç fakat nihayet özgür olan dört aslan harabeye dönmüş Bağdat sokaklarında dolanarak umutsuz bir hayatta kalma mücadelesi verdi. Aslanların başından geçeni anlatan Bağdat’nın Aslanları (Pride of Baghdad) özgürlüğün gerçek anlamına dair önemli sorular sormakta.
Gerçek bir olaydan ilham alan hikayede Vaughan ve çizer Niko Henrichhon (Barnum) savaş zamanındaki yaşamın doğasını gösteren sıradışı bir bakış açısı yarattılar ve bu mücadeleyi sadece bir grafik romanın yapabileceği şekilde aydınlattılar...
Harvey Ödülü sahibi ünlü yazar Neil Gaiman tarafından yazılan, Chris Bachalo ve Mark Buckingham tarafından çizilen Ölüm: Yaşamanın Ağır Bedeli ilk defa 1993 yılında yayınlandı. Fantastik eserleri ve çizgi roman sektöründe de özellikle Sandman serisi ile ünlü Neil Gaiman bu sefer okurlara Sandman’in kız kardeşi Ölüm’ün solo bir hikayesini sunmakta. Ölüm son ziyaretçisi olacağı insanları daha iyi anlamak için her yüzyılda bir gün onların arasına karışarak dünyada yürür, bu hikaye de işte o günü anlatmakta.16 yaşındaki hayattan bezmiş Sexton Furnival, kendi yaşlarında Didi adlı garip bir kızla tanışır. Didi en basit şeylere bile mucizeymiş gibi bakmaktadır, aynı zamanda ölümün bedenleşmiş hali olduğunu iddia etmektedir. Pop şarkıcısı Tori Amos’un önsöz yazmış olduğu çizgi roman 1993 yılında Comic Buyer’s Guide tarafından düzenlenen ödüllerde "En İyi Kısa Çizgi Roman Serisi" dalında ödül kazandı.