Bu kitap, Roger Garaudy’nin hayatını borçlu olduğu Cezayirli Müslüman askerlere, dolayısıyla da Müslümanlığa, yazar tarafından minnet ve şükranla sunulmuş bir armağan kitaptır.
Müslüman askerler, İkinci Dünya Savaşı sırasında, komutanlarının kesin emrine karşı çıkarak ve kırbaçlamasına aldırmayarak, Garaudy’ye ateş etmediler ve onu kurşuna dizilmekten kurtardılar.
Garaudy, hürriyetine kavuşur kavuşmaz, Cezayirli o Müslüman askerlere teşekkür etmek için İslâm dinini araştırdı ve İkinci Dünya Savaşının hemen ertesi yılında, 1946’da, bu kitabını yayımladı.
Cezayir 1960 yılında Fransız sömürgesi olmaktan kurtulunca, kitabını daha da genişleterek kurtuluş savaşı vermiş olan Cezayirlilere ithaf etti.
Garaudy’nin komünistken yazdığı bu eser, daha sonra İslâm hakkında yazacağı diğer kitaplarının çekirdeğini oluşturmuştur.
Cilt Durumu | : | Ciltsiz |
Basım Tarihi | : | Haziran 2020 |
Basım Yeri | : | Türkiye / İstanbul |
Boyutlar | : | 13,50 x 21,00 cm |
Basım Dili | : | Türkçe |
Orijinal Dil | : | Fransızca |
Kağıt Tipi | : | 2. Hamur |
Sayfa Sayısı | : | 120 |
Barkod | : | 9786050832884 |
Çevirmen
Cemal Aydın